NE DOZVOLITE MRLJI OD VINA DA UPROPASTI VAŠU BLUZU.

Agencija Super žena za čišćenje i održavanje objekata u Zvorniku
28. marta 2017.
Kako brzo počistiti dom pred praznike?
15. decembra 2017.

Da li vam se nekada desilo da se tokom izlaska na ručak ili večeru, već nakon predjela nađete u situaciji da skidate fleku od hrane sa omiljene bluze ili majice? Situacija može biti neugodna, ali nema mjesta panici. Mnoge se mrlje skidaju vrlo lako i ne ostavljaju nikakav trag na vašim omiljenom komadu odjeće. Evo šta da uradite ukoliko se uflekate masnoćom, kečapom ili crnim vinom.

  • Masnoću skidate tako što odjeću odmah pospete solju ili natopite mineralnom vodom, a potom je operete na uobičajen način.
  • Kečap –  zatražite od konobara na tanjiriću malo sirćeta i par kapi deterdženta za suđe. Nanesite na fleku malo hladne vode, a zatim prstom i mješavinu koju se napravili na tanjiriću. Utrljajte i isperite opet hladnom vodom.
  • Crno vino – na odjeću odmah izdašno pospite so i zatražiteod konobara jednu krišku limuna. Natopite fleku sokom od limuna, a potom je najbolje da tkaninu operete običnim sapunom.

U današnje vrijeme mnoge radnje (npr. dm) prodaju olovku za skidanje svih vrsta fleka koju je korisno nositi u torbici za ovakve prilike.

Ove korisne savjete vam donosi SuperŽena –Agencija za čišćenje i održavanje objekata. Želite li uštediti vrijeme provedeno čisteći kuću? Zakažite naše usluge pozivom na 065/959-091.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *